De Verschillen Tussen Magnetothermische en Differentieel Schakelaars
differentiële-magnetische-onderbreker (1)
3 minuten lezen
/
Door GroupSumi
/
24 januari 2024
Wanneer het gaat om de elektrische installatie van een woning of een werkplek, is het essentieel om de verschillen te begrijpen tussen twee belangrijke componenten: de magnetische stroomonderbreker en de differentieelonderbreker. Beide spelen een fundamentele rol in de bescherming van de elektrische installatie en uiteindelijk in de veiligheid van de mensen die deze gebruiken. In dit artikel zullen we de
Wanneer het gaat om de elektrische installatie van een woning of een werkplek, is het essentieel om de verschillen te begrijpen tussen twee belangrijke componenten: de magnetothermische schakelaar en de differentiële schakelaar. Beide spelen een fundamentele rol in de bescherming van de elektrische installatie en, uiteindelijk, in de veiligheid van de mensen die deze gebruiken. In dit artikel zullen we de verschillen tussen deze twee apparaten en hun belang in een elektrisch systeem verkennen.


Wat is een magnetothermische schakelaar?

De magnetotermische schakelaar, ook wel bekend als een automatische zekering, is een essentieel onderdeel van elk elektrisch systeem. De belangrijkste functie is het beschermen van de installatie tegen overbelastingen en kortsluitingen. Wanneer er een elektrische stroom wordt gedetecteerd die de nominale waarde van de schakelaar overschrijdt, schakelt deze automatisch uit om schade aan de bedrading en de aangesloten elektrische apparaten te voorkomen.

Wat is een differentieel schakelaartje?

De differentieel schakelaar, ook bekend als aardlekautomaat, richt zich op het detecteren van elektrische stroomlekkages. De belangrijkste functie is het onderbreken van de stroom als er een lek naar de aarde wordt gedetecteerd, wat kan gebeuren door een defect in een elektrisch apparaat of een beschadigde kabel.


8 Sleutelverschillen tussen Magnetotermisch en Differentiëel

Eenmaal is het duidelijk wat elk element is, is het tijd om te begrijpen wat hen onderscheidt en wat hun toepassingsgebieden zijn, aangezien we afhankelijk van de keuze voor een magnetothermisch of een differentieel bepaalde voordelen hebben. Niettemin

1. Hoofdfunctie:

  • Magnetotérmico: Beschermt tegen overbelastingen en kortsluitingen in het elektrische circuit.
  • Diferencial: Beschermt tegen aardlekstromen door verschillen tussen de inkomende en uitgaande stroom van het circuit te detecteren.

2. Type van Bescherming:

  • Magnetotermisch: Biedt bescherming tegen overbelastingen en kortsluitingen door het gebruik van een thermische en magnetische schakelaar.
  • Differentiëel: Biedt bescherming tegen aardlekstromen door het vergelijken van binnenkomende en uitgaande stromen.

3. Nominale Stroom:

  • Magnetotermisch: Het wordt geclassificeerd op basis van de maximale stroom die het continu kan verdragen zonder in te schakelen.
  • Differentiëel: De classificatie is gebaseerd op de nominale stroom en de gevoeligheid voor lekstromen.

4. Locatie in de Circuit:

  • Magnetotérmico: Word in serie in de elektrische circuit geïnstalleerd, tussen de voedingsbron en de eindapparaten.
  • Differential: Word meestal aan het begin van het elektrische circuit geplaatst om te beschermen tegen lekstromen vanaf het begin.

5. Activatie:

  • Magnetotérmico: Het wordt geactiveerd in geval van overbelasting of kortsluiting, waarbij de circuit wordt losgekoppeld om schade te voorkomen.
  • Differential: Het wordt geactiveerd wanneer het een aardlekstroom detecteert, waarbij de elektriciteitsvoorziening wordt onderbroken om het risico op elektrische schokken te voorkomen.

6. Typische Toepassingen:

  • Magnetotérmico: Wordt gebruikt in verlichtingscircuits, stopcontacten, huishoudelijke apparaten, enz.
  • Diferencial: Is essentieel in circuits waar veiligheid tegen elektrische schokken cruciaal is, zoals in circuits van badkamers, keukens en buitenruimtes.

7. Gevoeligheid:

  • Magnetotérmico: Detecteert geen kleine lekstromen, aangezien het voornamelijk is ontworpen voor bescherming tegen overbelastingen en kortsluitingen.
  • Differential: Het is gevoelig voor kleine lekstromen, zelfs in milliampères, om te beschermen tegen het risico van elektrische schokken.

8. Automatische Herverbinding:

  • Magnetotérmico: Over het algemeen heeft het niet de mogelijkheid voor automatische herverbinding na een activatie door overbelasting of kortsluiting.
  • Diferencial: Sommige geavanceerde modellen kunnen de mogelijkheid hebben voor automatische herverbinding na een activatie door lekstroom.


Belang van het combineren van magnetothermisch en differentieel

In een veilige en efficiënte elektrische installatie is het cruciaal om zowel de magnetotermische schakelaar als de differentiële schakelaar te combineren. Deze twee apparaten werken samen om een volledige bescherming te bieden. Hoewel elk zijn eigen functionaliteiten en doeleinden heeft, is het een kwestie van uitzoeken welke in elke installatie nodig is en over te gaan tot de montage voor een volledige bescherming van alle bedrading en apparaten die op het elektriciteitsnet zijn aangesloten.
Wanneer er een overbelasting optreedt, schakelt de magnetothermische schakelaar uit, waardoor schade aan de installatie wordt voorkomen. Aan de andere kant, als er een stroomlek naar de aarde is, komt de differentieel schakelaar in actie, waardoor mensen worden beschermd tegen mogelijke elektrische ongevallen.
Deel het!
30-dagen retour
Koop met een gerust hart. Als er iets misgaat, staan wij voor je klaar.
Service na verkoop
Heb je vragen? Ons supportteam helpt je graag verder.
Betaal hoe en wanneer je wilt
Creditcard, bankoverschrijving, PayPal... In termijnen betalen? Wij accepteren het allemaal.
GroupSumi is jouw online distributeur voor de bouw, elektrisch materiaal en airconditioning.
VisaMastercardPayPalKlarnaBank transfer
Alle rechten voorbehouden © 2025 GroupSumi